תעשיית האלקטרוניקה היא אחת מתעשיות ההייטק המובילות בישראל. היא כוללת מגוון רחב של חברות, החל מיצרניות רכיבים קטנות ועד לחברות ענק המייצרות מכשירים אלקטרוניים מורכבים. תעשיית האלקטרוניקה הישראלית החלה להתפתח בשנות ה-60 של המאה הקודמת עם הקמתן של חברות כמו רפאל, אלביט והתעשייה האווירית. בשנות ה-70 החלה תעשיית האלקטרוניקה להתרחב לתחומים נוספים, כמו תקשורת, מחשבים וניצנים של הייטק. חברות ישראליות החלו לפתח ולייצר מוצרים אלקטרוניים מתקדמים, כמו מערכות תקשורת, מחשבים אישיים ורכיבים אלקטרוניים.
תעשיית האלקטרוניקה מבוססת במידה רבה על חדשנות ומחקר, בדומה לנעשה בתעשיית הפלסטיק. בנוסף, ענף האלקטרוניקה מוכוון ייצוא ומוצריו מגיעים לשווקים ברחבי העולם. מיקוד זה תרם באופן משמעותי לצמיחה הכלכלית בישראל, המושתתת לא מעט על ייצוא מוצרים וסחורות. המעבר לעולם הדיגיטלי במאה ה-21 גרם לכך שכל חיינו כמעט סובבים סביב מוצרים אלו.
ייצור תבניות להזרקת פלסטיק ואלקטרוניקה
תעשיית הפלסטיק בישראל היא תעשייה מפותחת ומובילה. היא מספקת מגוון רחב של מוצרים, החל מרכיבים אלקטרוניים קטנים ועד למוצרים מורכבים. פלסטיק הוא חומר חשוב בתעשיית האלקטרוניקה ומשמש לייצור מגוון רחב של מוצרים, מחלקים זעירים שמרכיבים מכונות ועד למוצרים מוגמרים מבוססי פלסטיק.
תעשיות האלקטרוניקה והפלסטיק חולקות מאפיינים משותפים בשל השימוש שלהן ברכיבי פלסטיק במכשירים וציוד אלקטרוני שונים. חלקי פלסטיק הם חלק בלתי נפרד מהעיצוב והפונקציונליות של מוצרים אלקטרוניים רבים.
חברות רבות בארץ זקוקות לתבניות באיכות גבוהה לייצור מגוון רחב של מוצרים אלקטרוניים. חברת בלכמן מנס והחברה האחות, ב. & ניר פלסטיקה, מתמחות בבניית תבניות למוצרים טכניים מדוייקים, בין היתר למוצרי אלקטרוניקה; תבניות "בקים", "גרעינים מסתובבים", עגלות ובוכנות צד ועוד.