5 דרכים שבהן תעשיית הפלסטיק חוללה מהפכות ברפואה

פלסטיקים חוללו שינוי משמעותי בכל חלקי התעשייה, אך בתעשיית הבריאות, ענף הפלסטיקה גרם לשיפורים עוד משמעותיים ואף מהפכות של ממש. הפלסטיק הוכיח את הרב שימושיות שלו בתעשיית הרפואה, מזרקים חד פעמיים, שקיות דם, מסתמי לב, פרוסתטות ומכשירים רפואיים רבים,הם רק חלק מהדרכים בהן הפלסטיקה השפיעה על הענף. הנה 5 דרכים מרכזיות בהן הפלסטיקה חוללה שינויים ברפואה:
    1. סטריליות – פלסטיק משמש לייצור מספר רב של כלים ומכשירים רפואיים כמו כפפות, מזרקים, עטי אינסולין, צינוריות, קטטרים וכן הלאה. מוצרים אלו נועדו לשימוש חד פעמי והם עוזרים במניעת התפשטותן של מחלות מסוכנות על ידי ביטול הצורך בחיטוי ושימוש חוזר באותו המכשיר. הפלסטיק גם משמש ליצירת משטח אנטי-מיקרובי אשר דוחה בקטריות ומיקרובים ובכך מקטין את הסיכויים להתפשטות מחלות.
    2. בטיחות – האופי העמיד של הפלסטיק מאפשר להשתמש בו על מנת לשמור על בטיחות המשתמשים. חלקים כמו פקקי נעילה, שקיות פסולת רפואית, אריזות כדורים ועוד. פלסטיק גם חסין מפני ניפוץ בניגוד לזכוכית וניתן ליצור כלי אחסון באמצעותו. בנוסף, פלסטיק יכול לשמש בתור כלי שימור לחומרים אחרים. למשל, שקיות פלסטיק אטומות להובלה של אשפה רפואית.
    3. נוחות – לפני התפתחות הפלסטיקה, בענף הרפואה נעשה שימוש בעיקר במתכות, בעיקר בפרוסתטות. כיום, בגלל הרב-גוניות ועמידות, הפלסטיק משמש כתחליף לאותן מתכות. הפלסטיק מספק לא רק נוחות, אלא גם פתרונות מותאמים אישית. לדוגמא, אנשים אשר אלרגיים לסוגי מתכות שונות יכולים לעשות שימוש בכלי פלסטיק היפו-אלרגנים, מה שמאפשר טיפול יעיל יותר.
    4. חדשנות – היות וניתן לעצב פלסטיק לכל צורה נדרשת, הוא משמש לפיתוח של כלי רפואה יעודיים כמו, קוצבי לב, תומכנים או מכשירים להחלפת מפרקים בזכות יכולתו להסתגל למקומות קטנים ומורכבים.
    5. שיפור ביחס עלות מול תועלת – ניתן לייצר חלקי פלסטיק בייצור המוני ביחס עלות-תועלת מעולה. כמו כן, פלסטיק משמש למגוון רחב מאוד של יישומים בענף הרפואה מה שהופך את התחום לכדאי מאוד להשקעה. בנוסף, כלי מתכת נוטים להישחק במהירות, את הפלסטיק לעומת זאת ניתן לשפר כך שיהיה עמיד יותר. עובדות אלו לא רק מפחיתות את העלויות ייצור אלא גם את הזמן והמאמץ שנדרש לתחזוקה של אותם מכשירי מתכת.
 

> צרו קשר