הזרקה לתבניות פלסטיק היא אמצעי יעיל, חסכוני ומקצועי לייצור המוני של חלקי פלסטיק. קיימים כל מיני מיתוסים הקשורים בתהליך הזה והמאמר הזה נועד להפריך אותם.
ניתן לעצב הכל בעזרת תבנית להזרקה
לא ניתן לעצב הכל בעזרת תבנית להזרקת פלסטיק, ובסופו של דבר אם אתם רוצים לייצר דבר מה מפלסטיק חשוב שתלכו ליצרן שיוכל להגיד לכם "לא", בדיוק באותה מידה שתרצו שאדריכל או מהנדס יאמרו לכם שהבית שאתם רוצים לבנות לא הגיוני מבחינה עיצובית או מבנית.
אם תתעקשו על יצירת תבנית למוצר מסוים לאחר שיועץ מומחה בתחום יעץ לכם שלא לעשות זאת, כנראה תתקלו בבעיות לאורך כל תהליך הייצור. התפיסה המוטעית לפיה ניתן לעצב כל מוצר מפלסטיק אינה נכונה ומטעה. מוצר "טוב" הוא מוצר שניתן להזריק אותו בזרימת היתך אחידה ויציבה (שחומר הגלם לא יקפא בדרך) ושניתן לאחר מכן לחלוץ אותו בצורה בריאה שאינה פוגעת בשלמות המבנית של חומר הגלם.
עדיף שלא לייצר אבות טיפוס של מוצר בהזרקת פלסטיק לתבניות
לפעמים, חברות מעדיפות שלא לייצר את אבטיפוס של מוצר או חלקי המוצר שלהם בעזרת תבנית להזרקה. הם חושבים כי אולי זה לא יעיל וכלכלי ושתכנון התבנית ייקח יותר מדי זמן. הבעיה העיקרית במחשבה הזו היא שבסופו של דבר אם לא מייצרים את אב הטיפוס עם תבנית להזרקה אך את המוצרים בפועל כן מייצרים עם תבנית, כנראה שבדרך תהיה סטייה מהתכנון המקורי (התאמות טכנולוגיות) והתוצאה תצא לא טובה.
בחברת בלכמן מנס אנו מאמינים שיש לעשות דברים בדרך הטובה ביותר, ושזו הדרך שבסופו של דבר תחסוך לכם כסף. עם אבטיפוס שהוא זהה למוצר המוגמר תוכלו לחשוב על שינויים ותיקונים עוד לפני השלב של הייצור ההמוני.
תבניות להזרקה לא מחזיקות לטווח הארוך
זוהי עוד תפיסה מוטעית. תבניות להזרקה העשויות מתכת יחזיקו לטווח הארוך ומסוגלות לייצר לכם אלפי ומליוני חלקים/ מוצרים מוגמרים.
ייצור תבניות הוא תהליך המייצר המון פסולת
כמו בכל מפעל, על מנת שלא תיווצר פסולת מיותרת יש להעסיק מהנדסים ומפעילי מכונות מומחים בתחומם, וכן להחליט על הפרמטרים המדויקים ביותר במכונות הייצור (של התבניות ושל הזרקת הפלסטיק).
זהו תהליך הדורש ניסיון רב שנים וכאשר הוא נעשה בצורה המדויקת הפסולת מצטמצמת והופכת להיות פחות משמעותית מפסולת הנוצרת בתעשיות מסורתיות אחרות.
כאשר תכנון תבנית נעשה נכון, ניתן להגיע להזרקות של מיליוני מוצרי פלסטיק עם פחת של 0.05% !
דהיינו פסולת במשקל של 0.5 קילו כנגד מוצרים במשקל של 1 טון. (וגם אותה לרוב ניתן לגרוס ולמחזר שוב).
על מנת לפתור בעיות בתוצאה הסופית יש לשנות את הפרמטרים במכונת ההזרקה
זה לא תמיד נכון. הרבה פעמים הבעיה היא לא בהזרקה עצמה אלא בתכנון כושל של התבנית ואז שינוי פרמטרים והזרקה "על הקצה" מנסה לפצות על כך. חשוב לתכנן את התבנית באופן המקצועי ביותר והאפקטיבי ביותר ולדאוג שהתבנית תישאר במצב מצוין לאורך זמן.